Definitief ontharen (DIODE ICE LASER)

Diode ICE laser cooling

De Ice techniek in het kopstuk zorgt voor een ijskoude koeling gedurende de behandeling met de diode ice laser. Deze koeling zorgt ervoor dat de klant nagenoeg pijnloos de krachtige laserstralen zal absorberen zonder hier enig ongemak van te ondervinden. Hoe beter de koeling, hoe sterker u kunt behandelen en hoe sneller klanten resultaat zullen boeken.

De ALEX 755nm

De Alexandrite golflengte is een bekende in de wereld van de ontharing. Deze golflengte staat bekend om zijn effectieve werking bij licht gekleurde en dunne haartjes De Diode ice Laser biedt hier echter een oplossing voor, zodat bijvoorbeeld ook de oppervlakkige kleine blonde haartjes op uw bovenlip of rond uw wenkbrauwen veilig, pijnloos en effectief behandeld kunnen worden.

De 808nm diode laser

808 nm golflengte is bekend als diode laser en wordt in de ontharingswereld gezien als de gouden standaard. Met deze golflengte wordt de haarfollikel diep gepenetreerd. In combinatie met een hoog gemiddeld vermogen en een hoge pulsfrequentie van 10 pulsen per seconde is een comfortabele, effectieve en snelle behandeling mogelijk.

De ND:YAG 1064nm

De YAG is een diodelaser die gebaseerd is op de ND:YAG 1064 golflengte. Deze staat bekend om zijn gematigde melanine absorptie. Hiermee is het uiterst geschikt voor behandeling van de donkere huid. De YAG laser dringt diep door in de haarfollikel waarmee dieper gelegen haren inclusief haarzakje kunnen worden aangepakt. Deze 1064 golflengte is hiermee zeer geschikt voor gebieden als de schaamstreek en oksels. De golflengte zorgt ervoor dat een hogere temperatuur bereikt kan worden omdat een grotere waterabsorptie wordt gegenereerd. Hiermee verbetert de laserbehandeling als geheel en wordt de meest effectieve ontharing bereikt.

Veilig ontharen met SHR

SHR kenden de meeste mensen al. Deze gepatenteerde techniek is ook weer toegepast in de Diode ICE Laser. De SHR techniek zorgt enerzijds voor een vrijwel pijnloze behandeling en anderzijds zorgt het voor een veilige behandeling van uw huid. In SHR-modus levert de Diode Laser 10 pulsen per seconde op een laag energieniveau waarmee de haarzakjes langzaam opgewarmd worden; dus geen pijnlijke flitsen meer! Oudere systemen maken gebruik van pulsen met hoge energie waarmee de huid beschadigd kan worden. Door de combinatie van SHR en het extreem koelende handstuk kunnen ook donkere huidtypen veiliger en effectiever dan ooit behandeld worden. Met de Diode ice Laser kunnen we zelfs een zomers gebruinde huid zonder problemen behandelen. Andere technieken zoals IPL ven ELOS kunnen dit niet.

Voordelen van de Diode ice laser tripple wave?

  • We kunnen vrijwel pijnloos ontharen door een krachtig koelsysteem
  • Laserontharing is het hele jaar door mogelijk
  • Geschikt voor alle huidtypes (ook gebruind en donker)
  • Mooie klinisch bewezen resultaten
  • 100% veilig
  • Geen ingegroeide haren en stoppeltjes meer
Voorzorg

– 1 week van tevoren niet in de zon. Voor een optimaal resultaat moet je huid zo natuurlijk mogelijk zijn (geen zonnebank of net na de vakantie).
– Gebruik geen zelfbruiners of spraytan 1 week voor de behandeling.
– 1 maand voor de behandeling stoppen met waxen of epileren van de haren, scheren mag wel! 
– Na de behandeling is enkel scheren van de haren van toepassing om de haargroei te stimuleren van de overblijvende haren voor een optimaal resultaat van de volgende behandelingen.
– SCHEER de haren 48 uur voor je volgende behandeling zodat de haren kort maar toch ZICHTBAAR zijn!
– Zorg dat het gebied dat behandelt wordt schoon is (gedoucht/gewassen)

Nazorg

– Enige roodheid en een lichte zwelling verdwijnt meestal na enkele uren. Met koude kompressen of het plaatsen van een icepack verdwijnt eventuele roodheid sneller. 
– De eerste twee weken na de behandeling lijken de haren gewoon verder te groeien. U mag gedurende deze periode de haren scheren. 
– Na ongeveer twee weken vallen de haren uit en voelt de huid meteen veel zachter aan. 
– Bescherm uw huid nog zeker 2 weken tegen zonlicht om verkleuringen te voorkomen. SPF 30-50! 
– Na de behandeling is enkel scheren van de haren van toepassing om de haargroei te stimuleren van de overblijvende haren voor een optimaal resultaat van de volgende behandelingen 

De contra-indicaties voor een laserbehandeling

Zwangerschap en borstvoeding

Epilepsie, Pacemaker,

Diabetes( behandeld met insuline, er kan blaarvormimg ontstaan. Raadpleeg uw arts voor toestemming)

Zonneallergie en overgevoeligheid voor zonlicht

Koorts of een infectieziekte

Medicijnen die uw huid gevoelig maken , denk aan antibiotica of roaccutane. prednison, St Janskruid

piercings( die moeten er even uti) of een implantaat in het behandelen gebied

Tatoeage op het behandelende gebied